Treninger for barn 8-12 år
 

Gjerdrum O-lag arrangerer orienteringstreninger for nybegynnere og rekrutter på mandager kl. 18:00 til 19:15.

Treningene starter opp rundt påske  og varer frem til høstferien, med treningsfri når det er skolefri.

Dette er et allsidig treningstilbud for barn i alderen 8–12 år. Vi legger vekt på å skape et godt miljø der alle blir inkludert og får utfordringer som passer den enkelte.

En trening vil typisk inneholde felles oppvarming bestående av sisten, stafetter og andre aktiviteter som får opp varmen på barna. Deretter følger en hoveddel der  barna får prøve seg på orienteringstekniske øvelser med varierende vanskelighetsgrad. Til slutt er det gjerne en felles avslutning med høy aktivitet, men gjerne også med orienteringstekniske elementer som "EKT-runde" og "Magic square".

I den orienteringstekniske opplæringen følger vi nivåstigen til Norsk Orientering. Nivåstigen beskriver øvelser for en o-teknisk progresjon fra nybegynner til erfaren o-løper. For ferske rekrutter vil vi først legge vekt på å forstå karttegn, orientere kartet etter terrenget og orientere etter enkle ledelinjer. Viderekommende rekrutter på 11-12 år vil kunne få utfordret seg på bl.a. finorientering med kompass og enkel orientering etter høydekurver.

Kontaktperson / koordinator for rekruttene i GOL 2020: Dagny Lysaker, tlf 97688908
Foreldrekontakt 2020: Hege Ramse Dønåsen, tlf 97765656


Levert av IdrettenOnline